Romania, CHAT, IRC SIBIU.
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Spitalul de Urgenţă are datorii de aproape 15 milioane de lei

In jos 
AutorMesaj
Tibi
Operator
Operator
avatar

Posts : 25
Join date : 21/09/2010
Age : 30
Location : Sibiu

MesajSubiect: Spitalul de Urgenţă are datorii de aproape 15 milioane de lei   Mar Mar 13 2012, 19:08

Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ are datorii de 14.750.264 lei, dar şi de recuperat suma de 26 de milioane de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate * Cele mai mari datorii sunt către furnizorii de medicamente: peste 10 milioane de lei * Din fericire, niciun furnizor nu a refuzat, deocamdată, să mai aprovizioneze spitalul din cauza datoriilor acumulate

Bugetul insuficient face misiunea medicilor aproape imposibilă. Datoriile către furnizorii de medicamente, către cei de materiale sanitare, către cei care asigur[ service-ul aparatelor medicale sunt de zeci de milioane de lei, iar bugetul nu acoperă nici jumătate din necesar. Deşi însumate datoriile sunt foarte mari, în acest moment nu exist[ furnizori care să nu mai aprovizioneze unitatea medicală.
Datorii colosale
Datoriile pe care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă le-a adunat sunt foarte mari. Numai furnizorii de medicamente au de recuperat de la cel mai mare spital din judeţul Sibiu suma de 10.450.451 lei, aflată în evidenţele contabile la începutul anului 2012. Cea mai mare sumă pe care o are de recuperat un furnizor de medicamente depăşeşte 3,6 milioane de lei. Ceva mai mici sunt datoriile către furnizorii de materiale sanitare. La începutul anului, suma depăşea un milion de lei, iar cea mai mare datorie către un singur furnizor era de peste 210.000 lei.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă are datorii şi către furnizorii de dezinfectanţi. Firmele au de recuperat suma de 345.773, cea mai mare datorie către un singur furnizor fiind de 110.370 lei.
La 31 ianuarie 2012, valoarea totală a sumelor datorate furnizorilor de servicii de servisare aparatură medicală era de 157.113 lei, din care 60.961 lei datoraţi unui singur furnizor.
Restul până la aproape 15 milioane reprezintă alte datorii pe care le are de plătit spitalul, cum ar fi cele la consumabile, de exemplu.
CJAS ar putea acoperi datoria
Datoriile Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu la începutul anului erau în valoare de 14.750.264 lei, din care 8.044.385 lei reprezentau doar arierate. Pe de altă parte, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ are de recuperat de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate suma de 26.005.202 lei, ceea ce ar putea duce la ideea că dacă spitalul şi-ar recupera banii de la CJAS, instituţia ar fi chiar pe plus şi nu s-ar mai chinui să supravieţuiască de la o lună la alta.
Potrivit reprezentanţilor spitalului, din sumele pe care le au de recuperat de la CJAS, 7.310.854 lei reprezintă contravaloarea serviciilor medicale prestate de instituţie conform contractului. „Din cauza cererii mari din partea pacienţilor, sunt prestate şi servicii medicale în afara contractului cu Casa Jude\eană de Asigurări de Sănătate, rezultând o sumă de recuperat în valoare de 18.694.348 lei. Toate cazurile externate de Spitalul Judeţean sunt validate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar, conform prevederilor OMS 1723/2011 de aprobare a normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru în 2012. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu analizează permanent cazurile prezentate în vederea internării, încercând să reducă la minim solicitările inutile generatoare de costuri care împovărează bugetul instituţiei”, au spus reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă..
Sus In jos
 
Spitalul de Urgenţă are datorii de aproape 15 milioane de lei
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IRC Sibiu :: Divertisment :: Stiri-
Mergi direct la: