Romania, CHAT, IRC SIBIU.
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Bugetarii din Primăria Sibiu pleacă din cauza salariilor mici

In jos 
AutorMesaj
Tibi
Operator
Operator
avatar

Posts : 25
Join date : 21/09/2010
Age : 30
Location : Sibiu

MesajSubiect: Bugetarii din Primăria Sibiu pleacă din cauza salariilor mici   Mar Mar 13 2012, 19:10

Primarul Sibiului spune că deşi exodul nu este unul masiv, sunt domenii unde numărul angajaţilor este la limita de jos. Klaus Iohannis este de părere că, dacă de la Bucureşti s–ar decide revenirea la salariile de dinainte de tăiere, plata drepturilor băneşti pentru angajaţi nu ar fi nicio problemă la Sibiu.

Creşterea salariilor anga­jaţilor Primăriei Sibiu la nivelul avut înainte de tăierile din 2010 ar fi o măsură care nu ar afecta bugetul statului şi o măsură corectă, este de părere primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
"Pentru angajaţii mei din Primărie s-ar putea (n.r. revenirea la salariile de dinainte de tăierea de 25%) fără să afecteze Statul român, fiindcă noi plătim din venituri proprii angajaţii şi atunci mi s-ar părea corect ca, acolo unde resursele de finanţare sunt asigurate, să se revină la salariile care au fost tăiate pe nedrept, fără niciun folos. România nu a avut niciun folos din faptul că la Primăria Municipiului Sibiu s-au tăiat salariile cu 25%", a spus primarul Sibiului.
Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă, că dacă de la Bucureşti s-ar decide revenirea la salariile de dinainte de tăiere, Primăria ar avea asigurate fondurile pentru plata salariilor.
Întrebat ce părere are despre anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind revenirea salariilor buge­tarilor la nivelul de dinaintea tăierilor, primarul a comentat spunând că este o masură de tip campanie electorală, după ce atâta timp s-a spus că nici vorbă, că nu se poate, iar acum nici nu s-a stabilit data alegerilor şi deja se vrea şi se poate.
Salariile mici sunt princi­pala cauză care a dus la plecarea multor oameni din administraţia locală.
"Sunt îngrijorat. Au plecat deja şi pleacă în continuare. Nu este un exod masiv, dar sunt situaţii unde am rămas la limita de jos", este de părere Klaus Iohannis.
În aparatul propriu al primarului sunt 193 de posturi ocupate şi nu mai puţin de 80 de posturi vacante.

Probleme la Poliţia Locală
Primarul Sibiului spune că cele mai mari probleme sunt la Poliţia Locală, unde nu­mărul maxim de poliţişti locali care pot fi angajaţi este mult prea mic.
"Normativul de un poliţist local la mia de locuitori, după părerea noastră, este un normativ prea mic, dar nici pe acesta nu-l putem atinge fiindcă în plus se limitează angajarea şi doar dacă pleacă şapte poliţişti putem angaja unul", spune Iohannis.
El a dat şi exemplul în care, prin absurd, toţi cei 140 de angajaţi ai Poliţiei Locale ar pleca, s-ar putea angaja doar 20 în loc.

Zeci de procese
Pe lângă tăierea salariilor cu 25%, angajaţii din Primăria Sibiu au rămas şi fără un supliment de apro­ximativ 400 de lei lunar pe care îl primeau în baza contractului colectiv de muncă. Pentru plata acestui supliment în anul 2010, pe care Curtea de Conturi o consideră ilegală, angajaţii Primăriei şi primarul sunt acum în proces cu Curtea de Conturi.
Practic, la Tribunalul Sibiu sunt înregistrate zeci de pro­cese, nu doar ale primarului din Sibiu cu Curtea de Con­turi şi ale angajaţilor din Primărie care contestă această decizie a Curţii de Conturi, dar şi zeci de pro­cese ale Consiliului Jude­ţean, ale Primăriei Mediaş, şi ale altor primării din judeţ, sau ale unor instituţii cum sunt “Teatrul Radu Stanca”, Teatrul Gong, Filar­monica de Stat, Cindrelul - Junii Sibiului, care la fel au primit aceste sume în baza contractului de muncă.
Este vorba despre bani primiţi în 2010, care din 2011 nu se mai acordă. Procesele sunt însă doar la prima instanţă şi probabil vor mai dura..
Sus In jos
 
Bugetarii din Primăria Sibiu pleacă din cauza salariilor mici
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IRC Sibiu :: Divertisment :: Stiri-
Mergi direct la: